Loading Events

« All Events

Online izložba

Subota, 20. ožujka 2021.

TRADICIJA

Izložba likovnih radova dječjeg vrtića „Leptir“ na temu hrvatske tradicijske baštine postavljena je u galeriji dvorane Narodnog sveučilišta Sesvete od 1. veljače 2021. godine.

Izložba predstavlja likovne radove u različitim likovnim tehnikama, od tempere i tzv. jajčane tempere do modeliranja u glini i drvenih instalacija djece vrtićkog uzrasta (4 do 6,5 godina) kroz više vrtićkih generacija. Djeca su na osnovu autentičnih predložaka tradicijskih nošnji, rubaca, čipke, uzoraka na vezenim suknjama rubačama i na svadbenim ručnicima u radove prenijela svoj doživljaj kolorita i karakterističnih etno motiva prateći njihov izvorni ritam. Posebno zanimljivi radovi u glini i drvetu prikazuju stare pegle na žar, tradicijske kuće, posuđe, klipove kukuruza i životinje.

Zahvaljujemo odgajateljicama i DV Leptir na suradnji pri realizaciji ove izložbe.

Fotodokumentaciju ove izložbe u online formatu možete pogledati na našoj web stranici, a uživo je možete doći razgledati radnim danom od 11 do 13 sati ili uz prethodnu najavu na broj telefona 01/2002-060.

 

Jednog kišnog jutra u veljači, mali umjetnici došli su iz vrtića Leptir sa svojim odgajateljicama pogledati izložbu svojih radova.