Back

PREDAVANJE Sigurnost starijih osoba

15svi18:0019:00PREDAVANJE Sigurnost starijih osobaZlatna dob - sigurna dob

Vrijeme

(Srijeda) 18:00 - 19:00

O događaju

U okviru programa za osobe treće životne dobi VRIJEME ZA MENE a u suradnji s IX. policijskom postajom Zagreb – Sesvete u sklopu provođenja preventivnog projekta “Prevencija kaznenih djela na štetu starijih osoba” a povodom Međunarodnog dana obitelji održat ćemo edukativno predavanje za građane “Sigurnost starijih osoba” u srijedu 15. svibnja 2024. u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete u 18 sati.

Navedeni preventivni program namijenjen je osobama treće životne dobi koji predstavljaju specifičnu, osjetljivu i ranjivu društvenu skupinu, potencijalno ugroženu raznim oblicima kaznenih djela, poglavito imovinskog karaktera, na što ukazuje podatak da su preko 20% slučajeva žrtava imovinskog kriminaliteta osobe treće životne dobi.
U cilju što bolje informiranosti, policijski službenici upoznati će naše sugrađane s korisnim i praktičnim savjetima o samozaštitnom ponašanju osoba treće životne dobi, ukazujući pritom na načine i mogućnosti otklanjanja rizika od prevara i drugih kaznenih djela kojima su građani treće dobi izloženi.

Ulaz slobodan.

Lokacija

DVORANA NARODNOG SVEUČILIŠTA "SESVETE"

Trg Dragutina Domjanića 6

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content