Back

PIZZA S KREŠOM

28lis21:0022:20PIZZA S KREŠOM

Vrijeme

(Petak) 21:00 - 22:20

O događaju

Kurbaša: PIZZA S KREŠOM

Autor, redatelj i dramaturg: Robert Kurbaša

Igraju: Nika Levak, Krešimir Mišak, Robert Kurbaša

Glazba: Black Coffee

Majstor tona i rasvjete: Bruno Dragoje

 

Predstava će se održati 28. listopada u dvorani Narodnog sveučilišta “Sesvete”  s početkom u 21:00. Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti na blagajni dvorane koja radi ponedjeljkom od 17:00 do 20:00, a ostalim danima od 11:00 do 13:00 ( osim subotom i nedjeljom) te pola sata prije početka predstave u &TD-u.

Po motivima nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća Moja večera s Andreom, ova kazališna predstava naziva Pizza s Krešom, ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za univerzalnom srećom. Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na “obdukcijski stol intelekta” u jednoj kvartovskoj pizzeriji bezimenog velegrada. Pa ipak možda nisu svjetonazorski stavovi to što traže, nego prava i na ispravan način postavljena pitanja o prirodi ljudskog bića i njegovom mjestu u univerzumu. U ovom kazališnom komadu s tri lika, pitanja će zasigurno biti puno i bosti će upravo tamo gdje treba, izazivajući kod gledatelja reakciju koja nam je u ovom 21. stoljeću geostrateških, političkih ,ekonomskih, moralnih i etičkih, religioznih i duhovnih previranja potrebna kako bi se što bolje pripremili za ono što nam tek dolazi…

Ovakvi sadržaji gdje se progovara odnosno na sav glas promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote do zlouporabe znanstvene misli i djela, kazališna umjetnost mora pronaći načine kako publici približiti različite stavove i postaviti adekvatna pitanja, sve kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi.

Stoga mislimo da je za duhovno zdravlje, a scenska umjetnost je tu nužno potreban medij, esencijalno postavljati ovakve i slične komade na scenu kao sredstvo emocionalne i mentalne higijene građana naše zemlje.

Trajanje predstave: 80 minuta

Premijera: 8. lipanj 2022.

Ulaznice u prodaji od 26. rujna 2022.

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content