Back

  “ HOTEL   NOSTALGIJA ”

20sje20:0022:00  “ HOTEL   NOSTALGIJA ”

Vrijeme

(Petak) 20:00 - 22:00

O događaju

PREDSTAVA ZA ODRASLE

 

Dvorana Narodnog sveučilišta Sesvete

Petak, 20. siječnja 2023. s početkom u 20 sati

                        Kazalište Lectirum, Zagreb  

                                          Romantična  komedija

                       Po motivima „Hotel Plaza“  Neil Simon 

        “ HOTEL   NOSTALGIJA ”

Redatelj:  Nina Kleflin

 Glume: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura

 

Predstava se sastoji od tri čina, tri različite priče.

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na godišnjicu braka( 35 godina) sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila  datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri. Žena je odana supruga, a muž je vara sa svojom mladom tajnicom. U duhovitim i životnim dijalozima odvija se radnja koju će svatko prepoznati iz neke priče ili svoga okružja. Komično, zanimljivo i kritički Ksenija Pajić, Zijad Gračić  i Mladen Čutura, kao konobar, publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi.

Kao mladi bili su u vezi , život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Njezin život je uobičajen . Ona je udana žena, majka troje djece, ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. Producentu se život bitno promijenio od kada se bavi tim poslom. U životu je uspio, ali emotivno nije sretan. Iza njega su tri katastrofalna braka.  Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati ponovnu vezu s njom.

Priču glumački prezentiraju Natalija Đorđević i Mladen Čutura. Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, zanimljiva je utoliko što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Poznaju se iz Popovače, a tamo su kao mladi ljubovali.  Ona je ushićena njegovim poslom i stalno ga ispituje koje glumice, glumce, sportaše i političare poznaje. Tu počinje komedija karaktera, zabune, situacije i verbalno smišljenih smiješnih trenutaka.

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu, jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda. Na kraju se priča sretno završava.

Glumci u tom činu su: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad  Gračić i Mladen Čutura.

Sve tri priče odvijaju se u istom hotelskom prostoru.

Projekt Hotel plaza scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju te je time prilagodio putujućoj grupi, ali i širokim pozornicama, jer je se scenografija može uziti i širiti po potrebi.

 

 

Ulaznice u prodaji od 19.12.2022.

Blagajna dvorane radi:  ponedjeljak od 17.00 – 20.00 sati
utorak – petak od 11.00 – 13.00 sati
1 sat prije početka predstave

Cijena ulaznice:
6.64 eur    (50,00 kn) u slobodnoj prodaji,
3,98 eur    (30,00 kn) za organizirani posjet škola,
5,31 eur   ( 40,00 kn) za UMIROVLJENIKE.

 

Kontakt: Zoran Radovanović, stručni suradnik za scensku djelatnost
e-mail: zoran.radovanovic@ns-sesvete.hr

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content