Back

Foto natječaj povodom dana bioraznolikosti

07svi(svi 7)00:0020(svi 20)23:59Foto natječaj povodom dana bioraznolikostiZELENI KLJUČ

Vrijeme

7 (Utorak) 00:00 - 20 (Ponedjeljak) 23:59

O događaju

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja pozivamo sve naše sugrađane i ljubitelje amaterske fotografije da nam do ponedjeljka 20. svibnja 2024. na mail: info@ns-sesvete.hr pošalju najviše tri svoje fotografije s motivima prirode.

Napominjemo da fotografije trebaju biti neobrađene, a zadana tema je upravo raznolikost biljnog i životinjskog svijeta oko nas.

Sve pristigle fotografije objavit ćemo u virtualnoj galeriji na web i Fb stranici Narodnog sveučilišta „Sesvete“, a najbolje fotografije ćemo izraditi za izložbu u galeriji naše dvorane.

Neka sudjelovanje u ovom foto natječaju bude vaša i naša prilika za razmišljanje i pronalaženje rješenja za izgradnju budućeg života u skladu s prirodom jer priroda je jednako važna kako za mentalno i fizičko blagostanje, tako i za sposobnost društva da se nosi s globalnim promjenama, zdravstvenim prijetnjama i katastrofama.

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. svibnja kao spomen na 22. svibnja 1992. kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti.

Upravo je nedavna pandemija podigla svijest o povezanosti ljudskog zdravlja i ekosustava, opskrbnih lanaca i obrazaca potrošnje. Zaštita i obnova biološke raznolikosti i funkcionalni ekosustavi ključni su dio odgovora na globalnu zdravstvenu i ekološku krizu i važan aspekt za osiguranje dugoročnog opstanka i dobrobiti našeg društva te za jačanje naše otpornosti i sprječavanje pojave i širenja budućih bolesti.

„Priroda nije mjesto za posjet. Priroda je dom.“

                                       Gary Snyder

Lokacija

NARODNO SVEUČILIŠTE "SESVETE"

Trg Dragutina Domjanića 6 Sesvete

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content