Loading Events

« All Events

SESVETSKO LJETO

Utorak, 6. srpnja 2021.

KONCERT

ANTE GELO – gitara

BORNA ŠERCAR – flašofon

Otvorena scena trga Dragutina Domjanića, Sesvete u 20.30 sati

Ulaz besplatan

 

Bogat program Sesvetskog ljeta upotpunit će dvoje sjajnih imena hrvatske glazbene scene;

Ante Gelo na gitari  i Borna Šercar na flashophonu  koji nam obećaju veliku ljetnu zabavu uz obrade poznatih klasičnih hitova: uvertire opere Carmen G. Bizeta,  Radetzky marš R. Straussa, Rondo Alla Turca W. A. Mozarta, Sabre Dance A. Khachaturiana, Csárdás V. Monti, Mađarski ples br. 5 J. Brahmsa, Pavana G .Fauré, Menuet L. Boccherinija,  La primavera A.Vivaldi  i Can Can J. Offenbacha.

Biti će to prava ljetna poslastica uz Antu Gela, vrhunskog glazbenika koji je diplomirao je jazz gitaru  i magistrirao studij kompozicije i aranžiranja u Grazu. Nakon povratka iz Graza nastupao je na mnogobrojnim koncertima i jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Francuskoj, Brazilu, Australiji, Kini, Skandinaviji i Tajvanu. Tijekom godina nastupao je i na poznatim svjetskim koncertnim pozornicama: L’Olympia u Parizu s Oliverom Dragojevićem i Terezom Kesovijom, Royal Albert Hall u Londonu, Wiener Konzerthaus u Beču, Carnegie Hall u New Yorku i Sydney Opera House s Oliverom Dragojevićem.

Ante Gelo poznat je i po suradnji s renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima: Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Gabi Novak, Matija Dedić, Boško Petrović, Nina Badrić, Amira Medunjanin, Tamara Obrovac, Lee Harper, Albert Marsico, David Gazarov, Gino Paoli i brojnim drugim. Piše za brojne orkestre poput Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkih solista, Simfonijskog orkestra HRT-a, Berklee World Strings Orchestra, Big Banda HRT-a, Simfonijskog orkestra RTV Slovenije, Vojvođanski Simfonijski orkestar i mnoge druge. Radi i kao jazz edukator na raznim radionicama i seminarima – više godina predavač jazz gitare na seminaru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, Sveučilišta u Rijeci, na Jazzinty seminaru u Novom Mestu, na Makarskom Jazz Festivalu i Zagreb Guitar Festivalu.

Vodi razne ansamble, a uz to je i član nekoliko jazz bandova poput Amorosi Flashophone Banda, jazz-fusion sastava Combinate i Boilers All Starsa te electric jazz kvarteta Chewbakka 4 (koji se prije zvao Appolo 4).

Nastupa na Zagreb Guitar Festu, Makarska Jazz Festivalu i Novosadskom Jazz Festivalu kao i na festivalima širom svijeta kao što je Berklee Middle Eastern Festival 2019. s Bornom Šercarom je 2015. godine je sudjelovao na Festivalu hrvatske glazbe u Beču.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

 

Bubnjar i udaraljkaš Borna Šercar diplomirao je u klasi prof. Igora Lešnika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i stekao zvanje diplomirani akademski muzičar i profesor udaraljki.

Njegovu plodonosnu i raznovrsnu karijeru označilo je, između ostalog, i osam godina u Big Bandu HRT-a, pisanje glazbe za animirane filmove, te suradnja s kazalištima (HNK, Mala scena). Honorarno djeluje u Simfonijskom orkestru HRT-a, Zagrebačkoj filharmoniji, Vojnom simfonijskom puhaćem orkestru, Orkestru HNK i drugima.

Stalni je član Hrvatskog baroknog ansambla, a djeluje i u više sastava koji se bave jazz glazbom: Trio Matije Dedića, Spike Quartet, Dona Lee Quartet, Trio Ivana Kapeca, Zagreb Jazz Portrait, Il Gruppo Delle Azioni Progresive i Ladislav Fidri Quintet.

Već dugi niz godina surađuje s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem i Gabi Novak, a tijekom dugogodišnje karijere imao je prilike raditi i s Michelom Legrandom, Miljenkom Prohaskom, Boškom Petrovićem, Terezom Kesovijom, Oliverom i drugima.

U suradnji s Ivanom Bilić i Božidarom Rebićem osnovao je udaraljkaški trio Boob–n–yar s kojim izvodi autorske kompozicije i klasične udaraljkaške skladbe.

Zapaženi su njegovi nastupi na glazbenim staklenkama – flashophone – s gitaristom Antom Gelom diljem Europe i Južne Amerike.

Dobitnik je nagrade Status za najperspektivnijeg mladog glazbenika na području jazza 1999. godine. I također dobitnik nagrade Status za najboljeg jazz bubnjara 2014.g.

Za diskografsku nagradu Porin nominiran je 2008. godine u nekoliko kategorija, od kojih valja istaknuti kategoriju za najbolju jazz kompoziciju.

Osnivač je jazz kvintet Borna Šercar’s Jazziana Croatica koji izvodi njegove autorske kompozicije inspirirane hrvatskom klasičnom i etno glazbenom baštinom. S Jazzianom Croaticom Šercar je već u prvoj godini postojanja imao zapažene nastupe po Hrvatskoj i inozemstvu, album A Little Book Of Notes u izdanju Aquarius Records-a nagrađjen je i Porinom 2011.g. Nagradu Franjo Dugan, ansambl dobij za najbolji koncert održan u Salonu Očić 2011.g. na kojem su praizveli kompoziciju Miljenka Prohaske koja je skladana baš za Borna Šercar’s Jazziana Croatica.

Porina ponovno dobija 2013.g. za skladbu „Melancholy“ sa albuma Borna Šercar’s Jazziana Croatica „NEHAJ“

Surađuje s kazalištima kao kompozitor glazbe za predstave (HNK Rijeka, HNK Split, ZKL , GK Žar-Ptica, Narodno pozorište Tuzla…itd) i kao scenograf(HNK Rijeka, HNK Split…).