Loading Events

« All Events

SESVETSKA KULTURNA JESEN

Subota, 25. rujna 2021.

DOKUMENTARNO-GLAZBENI FILM „KNJIGA POEZIJE“

& RAZGOVOR S KANTAUTOROM MLADENOM BURNAĆEM

Dvorana Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u 19.30 sati

Ulaz besplatan

Film na zanimljiv način govori o nastanku posebnog i neobičnog glazbenog albuma “Knjiga poezije”. U pitanju je djelo Mladena Burnaća, zagrebačkog kantautora i člana Hrvatskog društva skladatelja, a koje je snimljeno u suradnji sa ponajboljim hrvatskim glazbenicima. Svi oni gostuju u filmu, izvode pjesme, govore o sebi, o glazbi, svojem instrumentu, te o gostovanju na ovom djelu.

Tu je i glumica Mila Elegović, te poznata balerina Leda Šeparović (koja je ujedno i jedina naša balerina, koja nastupa u slavnom Mikhailovskom teatru u Sankt Peterburgu).

Režiser filma je Marko Dimić.
Sudjeluju:
Matija Dedić – klavir, Mila Elegović – glumica, Branimir Mihaljević – klavir, Doris Karamatić – harfa, Leda Šeparović – balerina, Matej Mihaljević – violina, Ivica Premelč – saksofon, Julijana Alimoski – fluta, Dragomir Herendić – gitara i Milo Krilanović – klavir.
Posebnost samog albuma (i filma) je u tome, što je u pitanju uglazbljena poezija, izgovarana kroz recitacije i posebne interpretacije. Snimljeno je samo uz dvije akustične gitare, te uz povremene glazbene goste. Mladen je načelno imao ideju objaviti zbirku poezije (budući mu stihovi već godinama izlaze u raznim zbirkama), ali se na kraju ipak odlučio za jedan, netipičan glazbeni album. Kako je u pitanju konceptualno/ na trenutke i komorno glazbeno djelo, a koje se prati kao cjelina – odustalo se od ideje snimanja pojedinačnih video brojeva, te je tako nastao i cjelovečernji  art dokumentarno-glazbeni film “Knjiga poezije. Mladen je ovime postao i prvi glazbenik kod nas, koji je uz novi album odmah snimio i dokumentarni film o nastanku istog. Sami film izazvao je veliko medijsko zanimanje, te se od ove zime počinje prikazivati u mnogim zemljama u regiji i Europi.