Loading Events

« All Events

DJEČJI LIKOVNI NATJEČAJ 2015

Utorak, 2. lipnja 2015.

MEANDAR PRIJATELJSTVA

Galerija dvorane Narodnog sveučilišta Sesvete od 10-12 sati

Meandrom prijateljstva Centar za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete ove godine obilježava 11. godišnjicu Dječjeg likovnog natječaja.

Meandar je forma u umjetnosti koja je proizašla iz prirodnih formi rijeka.
Meandar kao simbol beskonačnosti kretanja, sposobnosti transformiranja bio je neiscrpna inspiracija kroz povijest od starih Rimljana do suvremene umjetnosti.
Meandar je motiv koji se može mijenjati, prilagođavati prostoru i vremenu te kao takav postaje neraskidiv i besmrtan . Transformacija je prisutna i u našoj sposobnosti da mijenjamo sebe i prilagođavamo se okolini.
Meandar prijateljstva je sinteza različitosti koje se nadopunjavaju. On povezuje različite dječje doživljaje prijateljstva, a jednako tako i njihove različite likovne izričaje u neraskidivu kompoziciju te formira jedinstvenu umjetničku komunikaciju. Individualno izrađeni dijelovi meandra spojeni su u friz koji simbolično tvori Meandar prijateljstva.

Na natječaju je sudjelovalo 400-tinjak djece koji su za svoj trud i kreativnost bili nagrađeni besplatnom predstavom Tvornice lutaka Sami u kući.
Sa velikim zadovoljstvom upućujemo djeci čestitke i pohvale za likovne radove, a učiteljicama zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji.

Zahvaljujemo učiteljicama Hlatki, Pizzitola, Piškulić – Marjanović, Turniški, Resman i Jajčanin
iz OŠ Luka, učiteljicama Bošnjak, Dukić, Blažević, Krišto, Čale i Kedačić iz OŠ Brestje, učiteljicama Borović, Španić, Dujić i Gojanović iz OŠ Sesvetska Sela, učiteljicama Fišter, Hvalec-Mihelić, Turajlić iz OŠ Vugrovec-Kašina, učiteljici Ankici Dmejhal iz OŠ Ivana Granđe, Adamovec i učiteljici Sabolić iz OŠ Sesvete.