VIJESTI

TEČAJ KROJENJA I ŠIVANJA

Tijekom studenog organizirali smo tečaj krojenja i šivanja u trajanju 30 školskih sati. Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera naše polaznice naučile su osnove krojenja i šivanja te rukovanja šivaćom mašinom.  

Po završetku tečaja upriličit će mini reviju svojih uradaka.

Noć kazališta-DRAMSKI STUDIO SESVETE

U sklopu 12. Noći kazališta, u subotu 21. studenog 2020. u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ održan je scenski performans Dramskog studija – Centra za kulturu.

Pod stručnim vodstvom Nike Bokić, sesvetskoj publici predstavili su se polaznici Dramskog studija: Nikola Egon Tesser, Borna Vanja Petak, Katarina Markezić, Karlo Kovačević, Mark Mijić, Laura Fijala, Nika Maričić, Lana Prlić i Paris Buha.

BORIS BARE / MURAL D. DOMJANIĆU

Narodno sveučilište ‘Sesvete’ tijekom studenog 2020.

MURAL D. DOMJANIĆU osmišljen je u čast velikom hrvatskom pjesniku rodom iz Adamovca, a ostvaren je na adresi s njegovim imenom. Autor murala je istaknuti umjetnik Boris Bare.

Likovno djelo trajno ostaje na zidu u prostoru te na taj način uljepšava ambijent. 

LEKTIRA SLIKOM BAUHAUSA

U Galeriji Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ tijekom listopada 2020. postavljena je izložba likovnih radova naših učenika, koji su oslikali književne likove, po uzoru na slikare Bauhausa: P. Mondriana, P. Kleea i V. Kandinskoga. Nastalo je 25 vrlo uspješnih likovnih radova, koje su učenici radili u suradnji s knjižničarkom i profesoricom Inom Jozić. Profesorica Carmen Andrašec izložila je originalni plakat Paula Kleea iz muzeja u Bernu.

Koncert Sandre Bagarić

Obilježavanje obljetnica velikih majstora klasične glazbe

U Centru za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u petak, 13. studenog 2020. g. održan je koncert  naše vrhunske sopranistice, kraljice operete i mjuzikala Sandre Bagarić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

ZELENI KLJUČ – IZLOŽBA

FUSION GORANA ŠOŠTARIĆA

U Galeriji Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u listopadu 2020. godine postavili smo izložbu radova Gorana Šoštarića.  Radi se o instalacijama u prostoru i skulpturama nastalim od odbačenih ili više neupotrebljivih glazbenih instrumenata. Izložba je primjer re-use art, (ponovne upotrebe) stvaranja novog od starog u umjetnosti.

SMUK – FESTIVAL MLADIH

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u sklopu SMUK-a festivala mladih, organizirao je u subotu, 17. listopada 2020. KONCERT GUDAČKOG KVARTETA RUCNER I MLADIH SESVETSKIH GLAZBENIKA.

Uz Kvartet Rucner nastupili su: Dora Kuleš – violončelo, Jelena Hadaš – flauta, Dominik Mikulčić – bariton i Noemi Majta – sopran.

„STAR VOICE“

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u nedjelju, 18. listopada 2020., u sklopu SMUK-a festivala mladih, organizirao je natjecanje u pjevanju „STAR VOICE“.

Beata Karamatić i Josipa Rihtarić podijelile su nagradu najbolji STAR VOICE, a to su dva besplatna sata pjevanja u školi Husar&Tomčić.

Predstava za djecu

U nastavku naše kazališne sezone 2020/21 ugostili smo  lutkarsku predstavu „RODA I LISAC“ lutkarske scene „I. B. Mažuranić“, Zagreb

Uz nove epidemiološke mjere, najmlađa sesvetska publika i njihovi roditelji veselili su se dogodovštinama RODE i LISCA  i njihovim“ kulinarskim“ vještinama.

Sesvetska kulturna jesen 2020

U sklopu manifestacije „Sesvetska kulturna jesen 2020.“ ugostili smo hit predstavu „JEŽEVA KUĆICA“   Teatra „Tvornica lutaka“, Zagreb.

Predstava je organizirana prema epidemiološkim mjerama tako da nam dvorana prima cca 50 posjetitelja. Dvorana je bila maksimalno popunjena, djeca i roditelji uživali su  u ježevim pustolovinama.

Sesvetska kulturna jesen 2020.

 U sklopu manifestacije „Sesvetska kulturna jesen 2020.“ ugostili smo novu predstavu „KRALJEVSTVO MOJE za početnike“ Ludens teatra, Koprivnica i Teatra „Exit“, Zagreb.

Predstava je organizirana prema epidemiološkim mjerama tako da nam dvorana prima cca 50 posjetitelja. No i tih pedesetak posjetitelja uživalo je u veseloj i komičnoj predstavi.

#ostanidoma S PERLICAMA#

Izložba polaznica tečaja etno nakita pod nazivom #ostanidoma S PERLICAMA# otvorena je 17. rujna i može se pogledati do 30. rujna 2020. u Galeriji Oblok čitaonice Sesvete.

Ovom izložbom predstavljamo vrijednu i kreativnu grupu žena koje su uspjele sačuvati pozitivan duh usprkos općoj panici zbog COVID-19 epidemije.