Back

Kazališna predstava za odrasle

26svi20:0022:00Kazališna predstava za odrasleNA PAROVE RAZBROJ S'

Vrijeme

(Petak) 20:00 - 22:00

O događaju

PREDSTAVA ZA ODRASLE

SESVETSKI DANI KULTURE

Dvorana Narodnog sveučilišta Sesvete

Petak, 26. svibnja 2023. s početkom u 20 sati

Glumačka družina Histrioni, Zagreb

Peter Quilter

“ NA PAROVE RAZBROJ S’ “

Redatelj:  Ivan Goran Vitez

Igraju:  Ana Marija Percaić i Hrvoje Klobučar

O PREDSTAVI:

Nekada je bilo lakše. Jedna je obitelj imala tek propupalu kćerku i mršavu jalovu kravu koje su se htjeli riješiti, pa su stupili u kontakt s drugom obitelji sa sinom koji je prilično rano stekao sklonost prema alkoholu i trebala mu je ženska ruka da ga smiri (a i djedov kožuh od kravlje kože se već dobrano istrošio i dobro bi mu došao novi). I spojili su dvoje mladih pred Bogom i živjeli su sretno sve dok je njemu izdržala jetra ili dok ona nije preminula pri sedmom porodu.

Danas? Pronaći osobu uz koju ćete dočekati starost postao je proces složeniji od nuklearne fuzije. Jer dok uz godine školovanja još eventualno i možete shvatiti po kojem se principu lake atomske jezgre spajaju u teže, stabilan spoj dviju ljudskih jedinki nije nešto što podliježe zakonima fizike. Pa se može dogoditi da ćete idealnog životnog partnera tražiti godinama, pa ćete misliti da ste ga našli, pa će ispasti da si ipak niste kompatibilni, pa ćete se ponovo baciti u traženje, pa ćete sniziti kriterije, pa će vam se i opet učiniti da je potraga urodila plodom, no onda će vas neka random pandemija prisiliti da zajedno u malom prostoru provedete više vremena nego što vam oboma baš odgovara, što će vas dovesti do zaključka da to možda ipak nije to… I tako ukrug do kraja vremena.

Slijedeći postulate popularne reklamne kampanje za brand higijenskih potrepština – “Mi znamo da je svaka žena drugačija osoba, pa smo zato proizveli četiri različita sapuna” – Peter Quilter zna da je svaka ljubavna priča posebna, pa ih je napisao četiri netipične. Kroz poker parova u glumačkim izvedbama Ana-Marije Percaić i Hrvoja Klobučara, osim u njihov širokopojasni glumački talent, moći ćete se uvjeriti i u razna lica koja ljubav u svijetu današnjice može poprimiti, pa bila ona sva zapravo samo krinke za utjehu da nećete ostariti sami. Što će i vama možda pružiti utjehu da i za vas još ima nade na polju romantičnog ispunjenja.

Ivan-Goran Vitez

Ulaznice u prodaji od 24. 4. 2023.

Blagajna dvorane radi:  ponedjeljak od 17.00 – 20.00 sati

utorak – petak od 11.00 – 13.00 sati

1 sat prije početka predstave

Cijena ulaznice:

6.64 eur    (50,00 kn) u slobodnoj prodaji,

3,99 eur    (30,00 kn) za organizirani posjet škola,

5,31 eur   ( 40,00 kn) za UMIROVLJENIKE.

 

Kontakt: Zoran Radovanović, stručni suradnik za scensku djelatnost

e-mail: zoran.radovanovic@ns-sesvete.hr

Organizator

Lokacija

DVORANA NARODNOG SVEUČILIŠTA "SESVETE"

Trg Dragutina Domjanića 6

Komentirajte

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content