Loading Events

« All Events

SMUK – FESTIVAL MLADIH

Četvrtak, 9. svibnja 2019.

GIMNAZIJE SESVETE – ZAVRŠNA PRODUKCIJA

polaznika prve godine fakultativne nastave dramskog odgoja (prva godina učenja) u 18 sati

PREDSTAVA – „Jedan“ – autorski rad učenika u 19 sati

PREDSTAVA – „Ne sjećam se..“ autorski rad učenika u 20 sati

Stručno vodstvo: Željka Župan Vuksan, prof. hrvatskog jezika i dramskog odgoja

Dvorana Narodnog sveučilišta „Sesvete“

Ulaz slobodan

 

Čestitke Željki Župan Vuksan, prof. hrvatskog jezika i dramskog odgoja!!

“U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja i pedagogije Hrvatski centar za dramski odgoj pokrenuo je 2009. godine dodjelu nagrada i priznanja za doprinose dramskom i kazališnom odgoju, kojima je dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija.

 

Na temelju zaprimljenih nominacija Povjerenstvo je dodijelilo i dva Priznanja za istaknute aktivnosti, inicijative i postignuća, osobna i institucionalna.

 

Prvo takvo Priznanje dodijeljeno je Željki Župan Vuksan, profesorici kroatistike i dramskoj pedagoginji iz Zagreba, diplomantici Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije te nastavnici hrvatskoga jezika i književnosti na Gimnaziji Sesvete u Zagrebu.

 

Kolegica Željka dobitnica je Priznanja za pokretanje i izvedbu prvoga nastavnog plana i programa Dramskoga odgoja kao školskog predmeta u školskoj godini 2017./2018.

 

Ovom inicijativom i njezinom provedbom Željka Župan Vuksan započela je sustavan metodički rad na uvođenju Dramskoga odgoja kao predmeta u školski sustav, što u ovom trenutku predstavlja i jednu od glavnih zadaća našeg Centra te hrvatske dramske pedagogije u cjelini. Iskustva provedbe Dramskoga odgoja kao fakultativnog predmeta, koji je kolegica Željka ostvarila u Gimnaziji Sesvete, njihova analiza, procjena i praktične spoznaje poslužit će kao osnova i polazište za oblikovanje kurikula Dramskoga odgoja najprije za srednje škole, a zatim, postupno, za sve ostale stupnjeve, segmente i područja hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava.

 

Za svoj pionirski iskorak u metodičko osmišljavanje Dramskoga odgoja kao nastavnog predmeta smatramo da kolegica Željka Župan Vuksan zaslužuje ponijeti ovogodišnje Priznanje HCDO-a za osobnu inicijativnost i postignuće”.