VIJESTI

„NEMA ZIME“ BESPLATNE RADIONICE ZA VRIJEME ZIMSKIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA

Online radionice 3D ispisa i modeliranja

Tijekom radionice polaznici su se upoznali sa tehnikom 3D ispisa i modeliranja. Prikazan je rad na 3D printeru Creality CR-6 SE, te su polaznici savladali osnove 3D modeliranja u programu Tikercad. Polaznici su modelirali svoje pločice s imenom i jednostavne modele koje smo na kraju radionice ispisali na 3D printeru.

Umro cijenjeni jazz glazbenik Mladen Baraković Lima

Cijenjeni hrvatski jazz basist i kontrabasist, nekadašnji član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mladen Baraković Lima, umro je u 71. godini života, izvijestila je u nedjelju HRT.

Imali smo čast i predstaviti ga sesvetskoj publici  u dvorani Narodnog sveučilišta  „Sesvete“, 29. ožujka 2019., gdje je nastupio u sklopu ZAGREB KELZMER TRIA, uz Bruna Phillipa na klarinetu i Marija Igreca na gitari.

Dobrotvorni Božićni koncert 2020.

U nedjelju, 20. prosinca 2020., osamnaestu godinu za redom Rotary klub Zagreb – Sesvete i Narodno sveučilište „Sesvete“ organizirali su Dobrotvorni Božićni koncert.

Uz  Gudačkog kvarteta Porin, nastupila je  sopranistica Lidija Horvat Dunjko te Ana Brkić, učenica Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta.

BOŽIĆNI KONCERT – DORIS KARAMATIĆ I GOSTI

Naša poznata harfistica Doris Karamatić održala je 13. prosinca 2020. Božićni koncert u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“. Pridružili su joj se i gosti Davor Garašić na gitari, Katarina Horvat na flauti, Nina Ćorić kao flamenco vokal i Nika Pastuović također kao vokal.

Kazališna predstava

U nastavku naše kazališne sezone 2020/21 ugostili smo  glumca Ivana Ožegovića s njegovom humorističkom monodramom „10 PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA“

TEČAJ KROJENJA I ŠIVANJA

Tijekom studenog organizirali smo tečaj krojenja i šivanja u trajanju 30 školskih sati. Uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera naše polaznice naučile su osnove krojenja i šivanja te rukovanja šivaćom mašinom.  

Po završetku tečaja upriličit će mini reviju svojih uradaka.

Noć kazališta-DRAMSKI STUDIO SESVETE

U sklopu 12. Noći kazališta, u subotu 21. studenog 2020. u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ održan je scenski performans Dramskog studija – Centra za kulturu.

Pod stručnim vodstvom Nike Bokić, sesvetskoj publici predstavili su se polaznici Dramskog studija: Nikola Egon Tesser, Borna Vanja Petak, Katarina Markezić, Karlo Kovačević, Mark Mijić, Laura Fijala, Nika Maričić, Lana Prlić i Paris Buha.

BORIS BARE / MURAL D. DOMJANIĆU

Narodno sveučilište ‘Sesvete’ tijekom studenog 2020.

MURAL D. DOMJANIĆU osmišljen je u čast velikom hrvatskom pjesniku rodom iz Adamovca, a ostvaren je na adresi s njegovim imenom. Autor murala je istaknuti umjetnik Boris Bare.

Likovno djelo trajno ostaje na zidu u prostoru te na taj način uljepšava ambijent. 

LEKTIRA SLIKOM BAUHAUSA

U Galeriji Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ tijekom listopada 2020. postavljena je izložba likovnih radova naših učenika, koji su oslikali književne likove, po uzoru na slikare Bauhausa: P. Mondriana, P. Kleea i V. Kandinskoga. Nastalo je 25 vrlo uspješnih likovnih radova, koje su učenici radili u suradnji s knjižničarkom i profesoricom Inom Jozić. Profesorica Carmen Andrašec izložila je originalni plakat Paula Kleea iz muzeja u Bernu.

Koncert Sandre Bagarić

Obilježavanje obljetnica velikih majstora klasične glazbe

U Centru za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u petak, 13. studenog 2020. g. održan je koncert  naše vrhunske sopranistice, kraljice operete i mjuzikala Sandre Bagarić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

ZELENI KLJUČ – IZLOŽBA

FUSION GORANA ŠOŠTARIĆA

U Galeriji Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u listopadu 2020. godine postavili smo izložbu radova Gorana Šoštarića.  Radi se o instalacijama u prostoru i skulpturama nastalim od odbačenih ili više neupotrebljivih glazbenih instrumenata. Izložba je primjer re-use art, (ponovne upotrebe) stvaranja novog od starog u umjetnosti.

SMUK – FESTIVAL MLADIH

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u sklopu SMUK-a festivala mladih, organizirao je u subotu, 17. listopada 2020. KONCERT GUDAČKOG KVARTETA RUCNER I MLADIH SESVETSKIH GLAZBENIKA.

Uz Kvartet Rucner nastupili su: Dora Kuleš – violončelo, Jelena Hadaš – flauta, Dominik Mikulčić – bariton i Noemi Majta – sopran.