VIJESTI

PRIPREME ZA KONCERT

GUDAČKI KVARTET RUCNER MLADI SESVETSKI GLAZBENICI 

DORA KULEŠ – violončelo 4. razred

UČENICA GLAZBENE ŠKOLE ZLATKA GRGOŠEVIĆA 

Ostanite doma i uživajte u glazbi!

Rudolf Matz: Elegija u izvođenu Dore Kuleš

VIRTUALNA IZLOŽBA PISANICE 2020.

PISANICE 2020.

Zahvaljujemo svima na odazivu u stvaranju ove virtualne izložbe koja nam na ovaj način može dočarati svu raznolikost, maštovitost, raskoš i bogatstvo tradicije u ukrašavanju pisanica.

Pogledajte galeriju.

VIRTUALNA IZLOŽBA USKRS 2020.

Virtualna izložba dječjih likovnih radova Uskrs 2020.

Zahvaljujemo svim našim Sesvećanima na velikom odazivu u stvaranju ove jedinstvene izložbe. 

Svoje nagrade možete preuzeti u tajništvu Narodnog sveučilišta Sesvete od ponedjeljka 20. travnja radnim danom od 9 – 15 sati. 

Glazbena uskršnja čestitka

Glazbena uskršnja čestitka

Povodom velikog kršćanskog blagdana Uskrsa, upućujemo vam najiskrenije čestitke.

Koncert je odgođen za neko bolje vrijeme bez korone, a vi ovim putem možete poslušati samo mali dio programa kojeg nam pripremaju naši glazbenici. 

Laav story- basnoslovna

U subotu, 7. ožujka 2020. s početkom u 17 sati održana je predstave „Laav story- basnoslovna“, u produkciji teatraBarakuda“ iz Zagreba.

Na ovoj predstavi u goste su nam došli  nagrađeni učesnici „Sesvetskog fašnika 2020“. Učenici osnovnih škola ; Rugvica, Sesvete i Sesvetska sela. Te članovi KUD-a Sesvete.

MALA ŠKOLA GLAGOLJICE

Utorak / 3. ožujka 2020.

Edukativno kreativnim radionicama Mala škola glagoljice nastavljamo širiti znanje o našem jedinstvenom hrvatskom pismu glagoljici. Sudjelovali su učenici šestih razreda OŠ Luka s profesoricom Anom Kazija Rajić koji će svojim radovima ukrasiti učionicu hrvatskog jezika.

52. DJEČJI SESVETSKI FAŠNI

Tradicionalni 52. DJEČJI SESVETSKI FAŠNIK i ove godine održan je u organizaciji Centra za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“.

U nedjelju 23. veljače 2020. godine u Fašničkom šatoru vladale su najmlađe maske uz niz popratnih programa i iznenađenja.

„Čudesne stranice male Danice“

U subotu , 22. veljače bili su nam u gostima glumci kazališta „Poco loco“ iz Zagreba. Sesvetskoj najmlađoj publici predstavili su se sa svojom novom predstavom „Čudesne stranice male Danice“.  

Fašnička likovna radionica

Petak / 21. veljače 2020.

Povodom Fašnika održali smo kreativnu likovnu radionicu izrade maski od prirodnih materijala inspiriranih etnografskim predlošcima. Na radionici su sudjelovali učenici osnovne škole Luka sa svojom učiteljicom Kornelijom Dančević. Nastale radove izložili smo u predvorju dvorane Narodnog sveučilišta „Sesvete“.

‘Julijin balkon’

U petak, 21. veljače 2020. s početkom u 20 sati održana je predstave ‘Julijin balkon’, u produkciji Hit teatra te autorskoj ideji njegove voditeljice Matee Elezović Brdar.
Glumački trio: Ana Vilenica, Mladen Kovačić i Matea Elezović Brdar, pozabavio se slavnim Shakespeareovim kazališnim komadom i najljepšom ljubavnom pričom svih vremena. 

LIKOVNA RADIONICA

Valentinovo

Povodom Valentinova organizirali smo kreativnu likovnu radionicu na kojoj smo s puno pažnje i ljubavi ukrasili srca kombinacijom tehnika decoupage i zlatnih listića.

Kazalište „Smješko“

„Kraljević Čuperko“.

U subotu , 8. veljače 2020. bili su nam u gostima glumci kazališta „Smješko“ iz Zagreba. Sesvetskoj najmlađoj publici predstavili su se sa svojom novom predstavom „Kraljević Čuperko“.