VIJESTI

SMUK – FESTIVAL MLADIH

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA RUCNER

& MLADIH SESVETSKIH GLAZBENIKA

Dvorana Narodnog sveučilišta „Sesvete“ 17.10.2020.

„STAR VOICE“

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u nedjelju, 18. listopada 2020., u sklopu SMUK-a festivala mladih, organizirao je natjecanje u pjevanju „STAR VOICE“.

Beata Karamatić i Josipa Rihtarić podijelile su nagradu najbolji STAR VOICE, a to su dva besplatna sata pjevanja u školi Husar&Tomčić.

Predstava za djecu

U nastavku naše kazališne sezone 2020/21 ugostili smo  lutkarsku predstavu „RODA I LISAC“ lutkarske scene „I. B. Mažuranić“, Zagreb

Uz nove epidemiološke mjere, najmlađa sesvetska publika i njihovi roditelji veselili su se dogodovštinama RODE i LISCA  i njihovim“ kulinarskim“ vještinama.

Sesvetska kulturna jesen 2020

U sklopu manifestacije „Sesvetska kulturna jesen 2020.“ ugostili smo hit predstavu „JEŽEVA KUĆICA“   Teatra „Tvornica lutaka“, Zagreb.

Predstava je organizirana prema epidemiološkim mjerama tako da nam dvorana prima cca 50 posjetitelja. Dvorana je bila maksimalno popunjena, djeca i roditelji uživali su  u ježevim pustolovinama.

Sesvetska kulturna jesen 2020.

 U sklopu manifestacije „Sesvetska kulturna jesen 2020.“ ugostili smo novu predstavu „KRALJEVSTVO MOJE za početnike“ Ludens teatra, Koprivnica i Teatra „Exit“, Zagreb.

Predstava je organizirana prema epidemiološkim mjerama tako da nam dvorana prima cca 50 posjetitelja. No i tih pedesetak posjetitelja uživalo je u veseloj i komičnoj predstavi.

#ostanidoma S PERLICAMA#

Izložba polaznica tečaja etno nakita pod nazivom #ostanidoma S PERLICAMA# otvorena je 17. rujna i može se pogledati do 30. rujna 2020. u Galeriji Oblok čitaonice Sesvete.

Ovom izložbom predstavljamo vrijednu i kreativnu grupu žena koje su uspjele sačuvati pozitivan duh usprkos općoj panici zbog COVID-19 epidemije.

SESVETSKA KULTURNA JESEN

KONCERT-Zagrebački solisti

veličanstvenim koncert se je održao u sklopu manifestacije Sesvetska kulturna jesen u dvorištu Narodnog sveučilišta „Sesvete, na Trgu Dragutina Domjanića. Uz pjesme posvećene gradu Zagrebu, obilježili smo 20. obljetnicu smrti Ive Robića, a drugom dijelu koncerta slušali smo slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.

‘SESVETSKO LJETO’

BESPLATNE RADIONICE SVIRANJA GITARE „GITARA VIVA“

Posljednja dva tjedna uživali smo na besplatnim radionicama sviranja gitare za početnike uz voditeljicu Sabinu Mikša.

U tijeku su upisi u tečaj sviranja gitare.

‘SESVETSKO LJETO’

BESPLATNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE TIJEKOM LJETNIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA 

U tijeku su besplatne radionice za djecu za vrijeme ljetnih školskih praznika. Na terasi i na pozornici naše dvorane u posljednja dva tjedna djeca su se okušala u plesu, sviranju gitare i synthesizera, slikanju i dramskim radionicama. 

AFRIČKO LJETO U SESVETAMA

BESPLATNE RADIONICE ZA DJECU I MLADE TIJEKOM LJETNIH ŠKOLSKIH PRAZNIKA 

Već tradicionalno održavamo besplatne radionice za djecu tijekom ljetnih školskih praznika. Ove godine „Sesvetsko ljeto“ postalo je „Afričko ljeto“ uz našu voditeljicu Lynder Musimbi Libese iz Kenije. 

Koncert pod zvijezdama

“Classique et populaire” 

Predvečerje na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama, 17. lipnja 2020. g. bilo je ispunjeno vrhunskim doživljajem i uživanju u muziciranju dvoje virtuoza na svojim instrumentima; Antunu Stašiću na violini i Marjanu Krajni na harmonici.

KREATIVNA LIKOVNA RADIONICA ZAGREBU ZA ROĐENDAN

Kreativna likovna radionica „Zagreb – moj grad“

Na radionici su sudjelovali učenici petog razreda Osnovne škole Sesvete s profesoricom Alisom Galir