DOBROTVORNI BOŽIĆNI KONCERT

Rotary klub Zagreb Sesvete i Narodno sveučilište “Sesvete”

još jednom su pokazali humanost na djelu. U dvorani NS “Sesvete”, u kojoj se tražilo mjesto više, održan je dobrotvorni božićni koncert tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Na pozornici su im se pridružili solistica Marija Kuhar Šoša i mladi Dario Vilić te su, otpjevavši popularne božićne pjesme, publiku uveli u čarobno blagdansko raspoloženje.

Rotarijanstvo u svojoj srži ima plemenitost i humanitarstvo, a ovom akcijom sedamnaestu godinu za redom Rotary klub Zagreb Sesvete nastavlja pomagati svojoj zajednici. Sav prihod od akcije namijenjen je malim štićenicima Caritasove kuće sv. Franje u Vugrovcu s kojima Klub godinama surađuje. Humanitarni rad tu ne staje pa su tako dodijeljene i četiri stipendije studentima s područja Sesveta: Katarini Bačani, studentici poljskog, mađarskog i bugarskog jezika pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu;Lani Lebo, studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu; Tomislavu Samboliću, studentu Medicinskog fakulteta u Zagrebu te Emi Zavacki, studentici kiparstva pri Akademiji za likovnu umjetnost u Zagrebu.

Osim stipendija uručena je donacija “Muzeju gljiva” prof. Romana Bošca te donacija flaute mladoj umjetnici Ani Brkić.

Hvala svim ljudima dobre volje koju su podržali ovu akciju i svima koji nas na bilo koji način podržavaju cijele godine jer samo zajedno možemo pomoći mnogo više onima kojima je to najpotrebnije.