Čudesni svjetovi stakla i papira

U Galeriji dvorane Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“  9. studenog 2021. otvorena je prva samostalna izložba akademske glazbenice, pijanistice Zrinke Ivančić Cikojević. Na izložbi pod nazivom „Čudesni svjetovi stakla i papira“ izloženo je pedesetak radova izvedenih u tehnici kolaža i oslikanog stakla, kao i u kombinacijama staklenih ulomaka.

Umjetnica istražuje medij stakla, mogućnost ostvarenja kolorističkog bogatstva u kontroliranoj i uređenoj kompoziciji, a bogatstvo kolorita primarnih boja ostvaruje u svim njihovim nijansama.

Transparentna staklena površina omogućuje nam da pratimo linije, poteze, bogati kolorit, prožimanje boja i stvaranje neobičnih apstraktnih svjetova kao što je to slučaj i u mediju kolaža gdje jednako tako pratimo razigrani kolorit, ali ovdje geometrijskih elemenata oštrih rubova koji čine skladnu i osmišljenu likovnu kompoziciju. Umjetnica koristi jednobojne sekvence papira kojima stvara koloristički razigranu i bogatu kompoziciju.

Svaki od ovih predmeta sadrži jedan cjelovit svijet zarobljen unutar staklenog objekta ili izrezan oštrim škarama u papiru koji nas privlači da ga neprestano promatramo i otkrivamo.

Otvorenje izložbe veličanstvenom izvedbom uveličala je naša proslavljena  harfistica Doris Karamatić

Fotografije: Borko Samec

Izložba se može razgledati do 26. studenog 2021.