Loading Events

« All Events

SMUK – FESTIVAL MLADIH

Petak, 10. svibnja 2019.

IZLOŽBA PROSTORI / VALENTINA SUPANZ MARINIĆ, akademska slikarica

Galerija OBLOK, Knjižnice Sesvete u 19 sati

U sklopu programa Festival mladih Centar za kulturu Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ poziva vas na izložbu PROSTORI, VALENTINE SUPANZ MARINIĆ, akademske slikarice.

Valentina Supanz Marinić je rođena 1986. u Zagebu. Pohađala je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. 2012. je diplomirala u klasi prof. Zlatka Kauzlarića- Atače te stekla titilu magistra slikarstva.

Valentina Supanz svojim nas ciklusom uvlači u posve osobne životne prostore. Svaki od njih odraz je njezine trenutačne preokupacije, stanja, osječaja i misli. Gotovo voajeristički svjedočimo tako osobnom bilježenju koji, sasvim svojstveno, dokumentira proces mlade slikarice u njezinim traganjima i svakodnevnim preispitivanjima. Ti su prostori svojevrsni unutarnji autoportreti koji zrcale ono ogoljelo i sasvim iskreno. Maštanje i želje materijalizirane na slikarskim platnima svojom naizgled dječjom iskrenošću predstavljaju autentičan odraz njezine osobnosti. Stalnim preklapanjem stvarnosti i nestvarnosti, snatrenja i konkretiziranog nastaju platna fantastičnih interijera i eksterijera u kojima realnost poprima elemente nadnaravnog. Jedinstvene kompozicije osobnog dnevnika u kojemu autorica budno sanja istovremeno je izlažu u njezinoj ranjivosti, ali i osnažuju u vlastitim prihvaćanjima. Unutarnje vizije autoričinih poriva, strahova i težnji prikazane su u dodiru realizma i nadrealizma kroz metafore, rebuse i aluzije na ono zbiljsko. Istovremenim poigravanjem, ali i suočavanjem, te na taj način nošenjem sa stvarnošću, Valentina znalački ponire u vlastite svjetove prostornih intima. U njima je nadnaravno prikazano posve uvjerljivo dozvoljavajući nam da povjerujemo u viđeno. Razotkrivamo, neposredno svjedočimo i upijamo neočekivane suprotnosti prostornih intima i ispovjednih naracija. Valentina hrabro izlaže ogledala vlastitih egzistencijalnih izazova i strahova u kojima, vođeni vještim i sigurnim slikarskim potezom, udomljavamo svoje poglede. Imaginacija Valentine Supanz i njezina izvedba inkorporacija u realnost, ove prostorne fragmente čini čarobnim svijetom osobnih dimenzija.

Izložba se može razgledati od 3. do 17. svibnja 2019.