Loading Events

« All Events

Renesansni festival Koprivnica

Subota, 25. kolovoza 2018.

RADIONICA HRVATSKOG TRADICIJSKOG NAKITA POLAZNIKA TEČAJA ETNO NAKITA PRI NARODNOM SVEUČILIŠTU “SESVETE”

Muzeju grada Koprivnice od 15 do 17 sati
Trg Leandera Brozovića 1

S obzirom da je u Muzeju grada Koprivnice do početka rujna otvorena izložba nakita kojeg su načinili voditeljica i polaznici tečaja etno nakita pri Narodnom sveučilištu „Sesvete“ i s obzirom da se u Koprivnici održava Renesansni festival, pozvani smo radionicom hrvatskog tradicijskog nakita od perli obogatiti program ove manifestacije.
Renesansni je festival u Koprivnici najznačajniji hrvatski srednjovjekovni festival te jedna od omiljenih manifestacija u Lijepoj Našoj. I ove će godine okupiti više od tisuću sudionika iz Hrvatske i brojnih drugih država – od Austrije, preko Mađarske i Poljske do Italije. Naravno, posjetitelja je znatno više, pa se njih redovito okupi nekoliko desetaka tisuća.
Ovom manifestacijom posjetitelji se vraćaju u 15. i 16. st., kada su nastale koprivničke renesansne fortifikacije. Na njoj možete vidjeti brojne povijesne likove – mušketire i haramije, vitezove, stare obrtnike, kmetove, gutače vatre, krčmare i druge. Cijeli prostor renesansnih bedema pretvara se u srednjovjekovno naselje, prepuno šatora, kula, opsadnih sprava, logora i kostimiranih stanovnika.
Tu je i nezaobilazna glazbena podloga, kao i bogata gastronomska ponuda temeljena na starim receptima. Tako ćete, primjerice, moći isprobati specijalitete od divljači, kopuna ili koprive, biljke kojoj Koprivnica i duguje svoje ime.
I naravno, imate jedinstvenu priliku uz pomoć voditeljice tečaja Vinke Mareković i polaznica tečaja: Marije Obad, Katice Vrljić i Ade Jašarbašić načiniti lijepu tradicijsku ogrlicu od perli kakva se je u prošlosti nosila u Koprivničkome kraju.