Loading Events

« All Events

ON LINE/ PREDSTAVA ZA DJECU

Ponedjeljak, 25. svibnja 2020.-Nedjelja, 31. svibnja 2020.

RIBAR PALUNKO I NJEGOVA ŽENA

Ivana Brlić Mažuranić

Centar za kulturu, Narodnog sveučilišta „Sesvete“ i Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Brod  poklanjaju vam predstavu.

Režija: Mario Kovač

Dramaturgija: Kristina Kegljen

Scena i lutke: Valentina Srnojević

Glazba: Vlatko Panić

Glume: Darija Vlajnić, Matej Safundžić, Bruno Brinzej, Valentina Srnojević

Senzacionalna predstava u režiji iskusnog Marija Kovača koja je pokupila sve najbolje pohvale i kritike od kolega iz struke, kritičara i novinara, ali što je najvažnije, i od publike te malih gledatelja. Po prvi puta u dječju predstavu uvodi se znakovni jezik kojim se gluhi služe širom svijeta. Znakovni jezik u predstavi je zapravo prekrasna koreografija, onima koji ga ne znaju izgleda mistično, zagonetno te se on u predstavi ne prevodi odmah, prepustit će se djeci da ga sama dešifriraju, no vodi se računa o tome da mali gledatelji normalno mogu pratiti predstavu.

Riječ redatelja:

“Priče iz davnine” su moja davna ljubav iz djetinjstva i dok sam studirao kazališnu režiju dao sam si u zadatak da moram do kraja svog radnog vijeka na pozornici postaviti ih sve. “Ribar Palunko i njegova žena” treća su od osam postaja tog puta. Inscenacijom ove predstave nastavljam se baviti istraživanjem i evaluacijom književnog rada Ivane Brlić Mažuranić koja je svoj životni put započela u Ogulinu a skončala u Slavonskom Brodu što je još jedna vrlo bitna poveznica. Kao dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke uočio sam koliki pozitivan utjecaj Ivanina djela imaju na djecu te sam i ovom prigodom odlučio ostati što vjerniji njenom autentičnom rukopisu u čemu mi je svesrdno pomogao i autorski tim sačinjen od dramaturginje Kristine, scenografkinje Valentine, skladatelja Vlatka, tehničara Miška i glumačkog ansambla. Nadam se da smo napravili predstavu zbog kojeg će se neki novi klinci zaljubiti u Ivanina djela te tako prenositi sjeme te ljubavi spram domaće književnosti iz generacije u generaciju. Ribar Palunko i njegova žena, ta bezimena heroina, morali su proći kroz različite kušnje, muke i nedaće kako bi došli do jednostavne spoznaje: Pazi što želiš kako ti se to ne bi uistinu i ostvarilo!

Mario Kovač

Predstavu pogledajte do 31. 5. 2020.