Loading Events

« All Events

KONCERT

Petak, 29. ožujka 2019.

ZAGREB KLEZMER TRIO

Bruno Philipp, klarinet

Mario Igrec, gitara

Mladen Baraković, kontrabas

Petak, 29. ožujka 2019. u 19.30 sati

Dvorana Narodnog sveučilišta “Sesvete” ulaz slobodan

 

PROGRAM

Tradicionalna: Shalom aleichem

Tradicionalna: Ka ribon

M Burdin:  Ki Mitzyion

De Abrel: Tico-tico

Tradicionalna Rumunjska: Hora de concert Tradicionalan Romska: Medo cun dance

Tradicionalna: Donna Donna

Tradicionalna: Odessa bulgarish

Sher: Vehaier Eineinu

Tradicionalna: Freilach

Igrec: Pruži mi ruku

Tradicionalna: Reb Dovidl’s Nigun

A. Brudno: Friling

 

ZAGREB KLEZMER TRIO

Početkom 2018. godine započinje suradnja troje etabliranih glazbenika s dugogodišnjom željom zajedničkog muziciranja sviranja klezmera-glazbenog žanra prepoznatljivog po karakterističnim izražajnim melodijama nalik ljudskom glasu. Razni  glazbeni stilovi utjecali su na stvaranje klezmer  (rumunjska tradicija, jazz…) koji početkom 21. stoljeća postaje jedan od najprisutnijih stilova u glazbi, nešto slično kao tango 90-tih godina prošlog stoljeća. Klezmer u ovom sastavu triju  instrumenata  boju svojeg izraza duguje ponajviše klarinetu, dominantnom po dočaravanju efekata jecaja, mrmljanja, plakanja, ironije i senzacije svih vrsta smijeha. Trio  jednako poseže za obradama glazbe tradicije tanga i utjecaja folklora s Istoka.

 

Bruno Philipp

jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, usavršavao se na konzervatoriju u Parizu. Solistički je nastupio s brojnim relevantnim hrvatskim ansamblima te ostvario suradnju s uglednim dirigentima i kompozitorima. Član je komornih sastava trio Solenza, Zagrebački puhački trio i Camerata Cantilly. Aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija ‘Glazbena kutijica’. Profesor je klarineta na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Mario Igrec

diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu dugi je niz godina radio kao profesor gitare i pročelnik Jazz odjela. Stalni je član ansambala: Cubismo, Zagreb Jazz Portrait, Swing Again, Mario Igrec Jazz Project (Latin Jazz Project), Tro+Continuo, a do 2001. godine bio je članom i sastava Hot Club Zagreb. Surađivao je i s eminentnim stranim glazbenicima. Godine 2000. dobio je nagradu HGU-a Status za najistaknutijeg instrumentalista u 1999. godini u kategoriji jazz, latin, fusion i etno. S grupom Cubismo u proteklom je razdoblju osvojio 20 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno – za aranžman te dvije za jazz kompoziciju.

Mladen Baraković

hrvatski je jazz glazbenik i kontrabasist. Nastupao je s brojnim hrvatskim, ali i svjetskim glazbenicima poput Kaya Windinga, Ursule May, Michaela Urbaniaka, Georgija Garagnana, Csabe Desea i drugih. Član je jazz sastava Boilers Quartet s kojim je u suradnji s Boškom Petrovićem objavio nekoliko albuma Some Blues, Abstract Lights i St. Miles Infirmary te sastava Boilers All Starsa s kojim je snimio album That’s It. Kao istaknuti jazz glazbenik bio je dugogodišnji član Big Banda Hrvatske Televizije. Višestruki je dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg kontrabasista.