Loading Events

« All Events

Izložba i projekcija

Ponedjeljak, 8. ožujka 2021.-Srijeda, 31. ožujka 2021.

ŽENE U ZNANOSTI

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ povodom Dana žena predstavlja projekt Gimnazije Sesvete ‘Žene u znanosti’. Projekt je nastao tijekom veljače povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti koji se obilježava 11. veljače odlukom UN-a. Cilj ovog projekta je bio promicanje ravnopravnosti djevojaka i žena u obrazovanju, usavršavanju, radu i donošenju odluka u znanosti te istaknuti uspjehe i postignuća žena u znanosti kroz povijest sve do danas.

Projekt su osmislile nastavnice Mirjana Dabac, prof. fizike, Ines Bosak Čupić, prof. kemije i biologije, Tatjana Zemljić, prof. matematike i fizike i Marijana Jurković, prof. kemije i biologije. Projekt je započeo anketom među učenicima o važnosti STEM predmeta. Učenici su iskazali veliko zanimanje te su se uključili u kreativni rad i istraživanje o znanstvenim dostignućima žena u znanosti. Produkt je izložba plakata, animacije, video materijali i kratkometražni film.

Plakati će biti predstavljeni putem online izložbe na www.ns-sesvete.hr te u prostoru Galerije Dvorane Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ u sklopu kojeg će učenice i njihove nastavnice predstaviti video materijale ‘Žene u znanosti’.

Otvorenje izložbe i projekcija biti će u ponedjeljak, 8.ožujka 2021. u 18 sati.