Loading Events

« All Events

Izložba

Ponedjeljak, 1. travnja 2019.

Rascvjetane perle

Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga, Vukovarska 41

Izloženi nakit koji sadrži cvjetne motive radovi su višegodišnjih polaznica tečaja etno nakita pri Narodnom sveučilištu “Sesvete”.

 

U Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga tijekom sljedećih nekoliko tjedana moći će se razgledati izložba radova polaznica tečaja etno nakita pri Centru za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete –

 

Izloženi radovi samo su dio bogate kolekcije nakita koja je do sada već bila predstavljena u galerijama u Beču i Pečuhu, u muzeju u Mohaču te u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Radi se o tradicijskom nakitu, radovima polaznica tečaja etno nakita u Centru za kulturu, koje osim tradicijskog nakita izrađuju i nakit za koji su inspiraciju tražili u cvijetu.

 

Izložba je nastala zahvaljujući predanom radu dvadesetak polaznica tečaja etno nakita, čija se potreba na stvaranju nakita nije zaustavila na izradi tradicijskog nakita, već ih je vlastiti entuzijazam, kreativnost i ljubav prema ljepoti vodila eksperimentiranju i pronalaženju novih kreativnih rješenja.

 

Tako su na izložbi predstavljeni radovi koji, među ostalim, nose cvjetne motive preuzete iz prirode i nakit čije su motive autorice osmislile koristeći se likovnim i konstruktivnim potencijalom tradicijskog nakita – preuzimajući njegove likovne motive i način izrade ili oponašajući stilizirane vegetabilne motive s predmeta tradicijskog tekstilnog rukotvorstva .

 

Izloženi nakit koji sadrži cvjetne motive radovi su višegodišnjih polaznica tečaja etno nakita pri Narodnom sveučilištu “Sesvete”.