Loading Events

« All Events

Edukativna izložba

Petak, 30. listopada 2020.-Ponedjeljak, 30. studenog 2020.

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Galerija Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ od 30. listopada 2020. postavljena je izložba radova učenika Gimnazije Sesvete kojom nastavljamo uspješnu suradnji na obostrano zadovoljstvo

Ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se  svake godine obilježava 10. listopada, u Gimnaziji Sesvete obilježen je brojnim aktivnostima. Ususret tom datumu psihologinja i socijalna pedagoginja škole snimile su prikladnu videolekciju za učenike u kojoj su ukazale na aktualne teškoće internaliziranog tipa kod zagrebačkih adolescenata, ali i kod učenika Gimnazije Sesvete. Ponudile su učenicima savjete za održavanje mentalnog zdravlja te najavile nadolazeće aktivnosti u idućem tjednu. Pripremljena je i provedena radionica na temu mentalnog zdravlja. S učenicima likovne grupe obrađene su temeljene emocije i prikazane kao izložba u predvorju škole.

Izložba o temeljnim ljudskim emocijama koja je nastala u suradnji sa nadarenim učenicama trećih razreda, koje su prikazale osjećaje sreće, tuge, ljutnje, straha, iznenađenja i gađenja kroz izraze lica te kroz vlastite asocijacije na te emocije. Učenice su trebale odgovoriti na pitanje kako su se osjećale slikajući pojedine emocije, te su dale svoja viđenja izražavanja emocija. Na izložbi su se mogla naći i znanstvena objašnjenja pojedine emocije.

Pripremile stručne suradnice Gimnazije Sesvete: Božana Sertić i Sonja Jordanić Golub

Izložba se može razgledati do kraja studenog 2020.