Loading Events

« All Events

SMUK – Sesvetska mladež uzdiže kulturu

Petak, 12. svibnja 2017.

PROGRAM
Joseph Haydn: Poco adagio iz gudačkog kvarteta “Kaiser” Op 76 br.3

Miroslav Miletić : Andante iz prvog gudačkog kvarteta

Ilja Zeljenka: Musica Slovaca

Antonio Vivaldi: Koncert za dvije flaute i gudače
Jelena Hadaš, flauta 5. r. , Magdalena Škoda, flauta 6. r.
Glazbena škola Zlatka Grgoševića, prof. Jelena Valković

Antonio Vivaldi: Koncert za gitaru i gudače 2. stavak u D-duru RV93, Largo
Domagoj Tupek, gitara
Glazbena škola Zlatka Grgoševića, prof. Pedro Ribeiro Rodrigues

Vincenzo Correnti: Piccolo Angelo
Borna Jelečki, klarinet 2.r
Glazbena Škola Zlatka Grgoševića, prof. Davor Polše

S.Myers: Cavatina
J. Rodrigo: Fandango del Ventorrillo.
Đurđekovečki gitarski duo – Lovro Polovanec i Marko Kovačić
Glazbena škola Zlatka Grgoševića, prof. Pedro Ribeiro Rodrigues

Luigi Boccherini: Menuet iz gudačkog kvarteta u E Duru, Op. 33 br. 1

GUDAČKI KVARTET – CADENZA ZAGREB
Krešimir Marmilić – violina
Petar Haluza – violina
Marta Bergovec – viola
Vinko Grubešić – violončelo

Gudački kvartet «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, «Cadenza» se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe.
„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbilan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.
Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza Zagreb surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.
Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji, 2013, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Gostovanjem na Kosovu 2014. Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice», na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja. Krajem 2016. Cadenza je s velikim uspjehom gostovala i Vlori u Albaniji gdje je po ocijeni organizatora i publike ostvarila najbolji nastup u bogatoj sezoni međunarodnih gostovanja.
Repertoar Cadenze obuhvaća djela pred klasike do suvremene glazbe. Kvartet kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja. Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.
Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas, kvartet Cadenza je sve više orijentiran za gostovanja izvan Hrvatske a sve veći broj održanih koncerata u sezoni potvrđuje njegovu vrijednost.