Loading Events

« All Events

SESVETSKI DANI KULTURE

Subota, 29. svibnja 2021.-Ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

IZLOŽBA ELLA ĐURĐEVIĆ / P.S.

U sklopu Sesvetskih dana kulture predstavljamo kreativni opus buduće akademske grafičarke Elle Đurđević.

Izložba sjedinjuje dvije serije fotografija nastalih u sklopu predmeta Ilustracija; jedna na temu Abecedarij, a druga na temu Ruke. Bez pretjerane pompoznosti- obje serije predstavljaju dosjetke autorice- Ruke na vrlo direktan način prikazuju ljudski utjecaj na planet, dok se Abecedarij igra sa značenjem skupova ili pojedinačnih slova koja, u nastojanju da budu barem donekle humoristična, potiču promatrača na kreativno razmišljanje i pronalaženje značenja u spoju tipografije i slike.

P.S. Ispravnog ili krivog opisa, dakle, nema- Ruke su i globalno zatopljenje i plastika u grlu galeba, jednako kao što je slovo T istovremeno iscrtana kičma i teret na leđima i teško.

Ella Đurđević rođena je 1. 4. 1998. u Zagrebu. Srednješkolsko obrazovanje završava u općoj gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Samoboru te 2017. započinje obrazovanje na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje ove godine završava preddiplomski studij pod mentorstvom red. prof. art. Svjetlana Junakovića.

Bavi se crtanjem, slikanjem i fotografijom, a P. S. njena je prva samostalna izložba.

Izložba se može razgledati u Galeriji dvorane Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ i u Galeriji Oblok Knjižnice Sesvete  od 24.5. do 21.6.2021.

Otvorenje izložbe biti će u subotu, 29. svibnja 2021. u 16 sati.