Loading Events

« All Events

Sesvetska kulturna jesen-IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Ponedjeljak, 7. rujna 2020.-Srijeda, 30. rujna 2020.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA / GORAN GAŠPARAC

Galerija dvorane Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’

Goran Gašparac rođen je 1982 godine u Zagrebu, osnovnu školu, gimnaziju i osnovnu glazbenu školu završio je u Sesvetama, a studij fizike na PMF-u u Zagrebu. Uz posao u struci najdraži rekviziti su mu gitara i fotoaparat. Ovo je njegova druga izložba fotografija.

Bavljenje fotografijom u današnje vrijeme silnog tehnološkog razvoja, savršenih fotoaparata i raznih mogućnosti igranja sa slikom, postaje sve više silno privlačno jer fotografija, kao moćan medij izražavanja i komunikacije, nudi beskonačnu raznolikost percepcije, tumačenja i izvršenja. Ona sve više postaje kreativna umjetnost, izražava stav fotografa prema svijetu, osjećaje, raspoloženje i maštovitost. Goranove fotografije imaju jake osobne vizije i svojim emocijama komuniciraju sa promatračem. On fotografira sve što ga okružuje ljude, životinje, prirodu, predmete…Pred nama se otvara maštovit svijet uhvaćenih trenutaka i pažljivo odabranih detalja koji običnom oku možda promaknu ili ne budu viđeni. Njegovi su pejzaži pomno odabrani, maštovito fotografirani i dorađeni, u sebi skrivaju svijetlost i radost viđenog, a pejzažna je fotografija uvijek vrhunski test za fotografa. U odabiru detalja nastoji odabrati neponovljiv trenutak koji će biti zanimljiv promatraču jer svaka fotografija otkriva njegovu moć zapažanja što je u stvari i važnije od same tehnologije stvaranja fotografije.

Ovo je Goranova druga izložba u sklopu programa Centra za kulturu Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’ stoga mu zahvaljujemo na suradnji i gostovanju.

Izložba se može razgledati do kraja rujna.