Loading Events

« All Events

PREDSTAVA ZA ODRASLE

Petak, 10. prosinca 2021.

Teatar Moruzgva

Vla Vla Vlajland cabaret

pisac i redatelj: Ivan Leo Lemo

igra: Vlajna –Ecija Ojdanić

Zbog spriječenosti glumice Ecije Ojdanić , moramo otkazati predstavu „Vla, Vla, Vlajland cabaret „.

Novac za kupljene ulaznice može se vratiti na blagajni dvorane.

Ova monodrama koja je osvojila Hrvatsku, ali i regiju, najizvođenija je kazališna predstava u Hrvatskoj u proteklih godinu dana. Što je veliki uspjeh s obzirom na aktualnu pandemiju korona virusa kada neka kazališta uopće ne izvode predstave ili ih izvode sa smanjenim kapacitetom. Još veći uspjeh leži u tome što je ovo predstava jednog nezavisnog kazališta – Kazališta Moruzgva koje proteklih nekoliko sezona ‘izbacuje’ kazališne hitove

Ecija Ojdanić je utjelovila lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova predstava prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se predstava dotiče i korona virusa, definitivno vrlo aktualne, svjetske teme te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima i pitoreskna Vlajna.

Predstava ‘Vla Vla Vlajland cabaret’ oduševila je publiku, ali i kritiku. Do sada je osvojila šest kazališnih nagrada i to: specijalna nagrada za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret autora i redatelja Ivana Lea Lema na 29. međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, nagrada za najbolju žensku ulogu Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret na XIII. Gumbekovim danima, nagrada za najbolju režiju Ivanu Leu Lemi za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najboljeg glumca Eciji Ojdanić za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najbolju predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na 1.Bembo Festu, nagrada Kate Novaljka Eciji Ojdanić za izvrsno odigranu monodramu Vla Vla Vlajland cabaret na Novaljskom trijatru.

 

Ulaznice u prodaji od 22. studenog 2021.,na blagajni Dvorane Narodnog sveučilišta „Sesvete“.

ponedjeljak od 17.00 – 20.00 sati
utorak – petak od 11.00 – 13.00 sati
1 sat prije početka predstave
Cijena ulaznice:
50,00 kn u slobodnoj prodaji,
30,00 kn za organizirani posjet škola,
40,00 kn za UMIROVLJENIKE.
Cijena za nezaposlene 25,00 kn ( 50% popust )