Loading Events

« All Events

KONCERT

Petak, 29. ožujak 2019.

Impresije za violinu, klarinet i klavir

TRIO MADAM

Barbara Polšek Sokolović – violina, Martina Deščak – klarinet, Željka Vojvoda – klavir

Dvorana Narodnog sveučilišta „Sesvete“ 19.30 sati

Ulaz besplatan

 

PROGRAM

IMPRESIJE ZA VIOLINU, KLARINET I KLAVIR

 

P. M. Dubois : Suita za violinu, klarinet i klavir (arr. Trio Madam)

Prelude

Boite a musique

Chanson pour Nathalie

Serenade

 

C. Debussy: Preludij za poslijepodne jednog fauna L. 86 (arr.Webster trio)

 

E. Elgar: Salut d’ amour op. 12 (arr. Trio Madam)

Chanson de matin op. 56 no. 2 (arr. I.Končić)

Chanson de nuit op. 56 no. 1 (arr. Trio Madam)

 

C. Debussy: Petite Suite L. 65 (arr Trio Madam)

  1. En Bateau
  2. Cortège
  3. Menuet
  4. Ballet

 

Trio Madam  u sastavu Barbara Polšek Sokolović (violina), Martina Deščak (klarinet) i Željka Vojvoda  (klavir)  moderan je  komorni sastav sastavljen od netipičnih instrumenata. Karakterističan je po neobičnom koloritu koji se odlično sklapa zajedno. Za ovaj sastav pisano je malo djela koja većinom pripadaju 20. stoljeću pa članice tria prilagođavaju i obrađuju skladbe iz različitih epoha. Trio djeluje od 2013. godine, a nastao je iz zajedničkih interesa i želja triju mladih, talentiranih i nadasve zainteresiranih glazbenica da publici prenesu  ljepotu djela pisanih za ovaj nesvakidašnji sastav tria te svojim djelovanjem zainteresiraju domaće skladatelje na stvaranje novih djela. Trio bilježi nekoliko nastupa, od kojih valja istaknuti nastup u sklopu ciklusa koncerata u Galeriji Prica u Samoboru (svibanj 2014.). U srpnju 2014. predstavile su se publici u sklopu ljetnih večeri u Starom Gradu na Hvaru. Održale su koncerte u Samoborskom muzeju, u Gradskoj galeriji u Zaboku te su se predstavile na koncertu ciklusa Tribine Darko Lukić u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski (ožujak 2015.)

Barbara Polšek Sokolović (Zagreb,1988.), nakon glazbenog školovanja u Ljubljani i Rogaškoj Slatini, diplomirala je i magistrirala studij violine u klasi prof. Gorana Končara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2009., kao stipendistica Erasmus programa, studira na Odjelu za glazbu i primjenjene umjetnosti Sveučilišta u Grazu u klasi prof. Eszter Haffner.

Tijekom studija postaje članica  orkestra Jeunesses Musicales World Orchestra pod ravnanjem maestra Josepa Vicenta, međunarodnog sastava Euphony Youth Orchestra pod ravnanjem maestra Zoltana Kocsisa, International Cyprus Symphony Orchestra pod ravnanjem maestra Ayisa Ioannidesa, No borders Orchestra pod ravnajem maestra Premila Petrovića i Zagrebačkih solista. S kojima je nastupala u prestižnim koncertnim dvoranama u Europi, Kanadi i Kini.

Od siječnja 2012. godine zaposlena je u orkestru Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu. Također je honorarna članica hrvatskih orkestara i ansambala Simfonijski orkestra HRT-a, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački festivalski orkestar i Orkestar Opere bb. S kojima je nastupala i snimala unutar Hrvatske i Italije. Svoje znanje usavršava kod uglednih violinista i pedagoga Pinchasa Zuckermana,Stefana Milenkovića,Matheosa Karioloua,Gorana Končara, Armina Sešeka, Eve Hühn i Evgenija Durnova.

Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih vrijedi spomenuti prve nagrade na županijskim hrvatskim natjecanjima, druge nagrade na državnim hrvatskim natjecanjima i brojna priznanja na natjecanjima u Italiji i Sloveniji. Od komornih natjecanja treba spomenuti treću  nagradu na natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji bez dobnih granica u duetu sa gitarom, te drugu nagradu na državnom hrvatskom natjecanju komorne glazbe u triju s violinom i klavirom u Rijeci. Održala je nekoliko samostalnih recitala, primjerice u ciklusu Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, na festivalu Starogradskog kulturnog ljeta na Hvaru,na Hvarskim ljetnim priredbama , na festivalu Nei Suoni dei Luoghi u Paviji, na festivalu Viškog kulturnog ljeta, te je nastupala na Zagrebačkim ljetnim večerima, u ciklusu Virtuoso, na glazbenim večerima u Dubrovniku, Opatiji, Grožnjanu.U Stuttgartu 2006. godine nastupa kao predstavnica Glazbene škole Vatroslav Lisinski. U Badenu (Švicarska) 2016. godine održila je samostalni recital na poziv Hrvatskog kulturnog kluba iz Badena. Dobitnica je stipendije grada Zagreba od 2008. do 2011. godine.

 

Martina Deščak rođena je 1987. god. u Zagrebu. Svoje glazbeno obrazovanje započinje u klasi profesorice Vesne Radinčić u glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. 2006. upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi redovnog profesora Milka Pravdića. Diplomirala je 2011.

Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje osvaja prve nagrade i postiže visoke plasmane (Hrvatska, Italija). Redovito je sudjelovala na projektima Muzičke akademije kao komorni i orkestralni glazbenik.

Usavršavala se na majstorskim seminarima priznatih hrvatskih i svjetskih klarinetista: Radovan Cavallin (Španjolska), Philippe Cuper (Francuska), Jože Kotar (Slovenija), Ante Grgin (Srbija), Paolo Beltramini (Italija), Davor Reba (Hrvatska) i dr.

Od listopada 2011. radi u Privatnoj glazbenoj školi Bonar u Zagrebu, a od siječnja 2012. radi i u glazbenoj školi K. Š. Gjalski. Osim održavanja nastave i dalje se usavršava i aktivno koncertira. U suradnji sa klaviristicom Sandrom Kos nastupala je na Hrvatskom nacionalnom natjecanju Papandopulo u listopadu 2012.

 

Željka Vojvoda diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof Ante Milića.  Još od studija intenzivno se bavi komornom glazbom i radi kao umjetnički suradnik-korepetitor. Surađuje s brojnim solistima na  koncertima, festivalima, natjecanjima i seminarima diljem Hrvatske i Europe.

2012.godine praizvela je klavirski koncert suvremenog  talijanskog skladatelja Roberta Di Marina te ga i snimila sa Ruskim simfonijskim orkestrom Prokofiev u Moskvi, na albumu Elegia.

Osim klasičnom glazbom, bavi se i a capella pjevanjem u ženskoj klapi Dišpet s kojom je snimila 5 samostalnih nosača zvuka i osvojila Porina za najbolju folklornu pjesmu 2014. te nominaciju za najbolji album klapske glazbe 2018.godine.