Loading Events

« All Events

IZLOŽBA

Utorak, 9. studenog 2021.

ČUDESNI SVJETOVI STAKLA I PAPIRA

Zrinka Ivančić – Cikojević

Galerija Dvorane Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u 19 sati

Izložba se može razgledati do 26. studenog 2021.

Potrebno je imati  EU digitalnu Covid potvrdu, zaštitnu masku cijelo vrijeme programa.

 

Zrinka Ivančić Cikojević polivalentna je umjetnica jedinstvenog umjetničkog izričaja. Iako bez formalnog likovnog obrazovanja Zrinka Ivančić Cikojević je snagom svoje imaginacije i superiorne vještine stvorila “Čudesne svjetove od papira i stakla”, seriju radova koje sačinjavaju njezinu prvu samostalnu izložbu.

Osjećaj za sklad i proporciju, za kombinacije boja i ritam kompozicije slike, umjetnica je zasigurno baštinila iz svoje primarne struke u kojoj kao pijanistica radi na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u svojstvu višeg umjetničkog suradnika. Jedna je od najdarovitijih hrvatskih komornih glazbenika. Uz zapaženu koncertnu aktivnost posljednjih je nekoliko godina snimila nosače zvuka s uglednim hrvatskim glazbenicima: Nikšom Bobetkom, solo kontrabasistom Zagrebačke filharmonije (Epigrami, 2018.), Renatom Penezić, solo flautisticom Zagrebačke filharmonije (Putujuća flauta, 2019.) i sa pijanistom Daliborom Cikojevićem (Horoskop, 2020.) Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala, a dobitnica je prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu,  Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić” za solo nastup, kao i za najbolju umjetničku suradnju u sezonama 2019/2020 i 2020/2021.

„Čudesni svjetovi od papira i stakla“ Zrinke Ivančić Cikojević snažno podsjećaju na male likovne partiture koje oživljavaju harmoniju boja, forme i glazbe čiju vizualizaciju lako možemo zamisliti u srži njezinih radova. To je moguća prizma kroz koju možemo promatrati  posebnom tehnikom oslikane staklene tanjuriće te šarolike i kompozicijski zaigrane kolaže od papira čije začuđujuće kaleidoskopske perspektive magnetiziraju našu pažnju.

Izložba je otvorena uz podrški Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba