Loading Events

« All Events

IZLOŽBA

Nedjelja, 31. svibnja 2020.

online art / LUCIJA ĆURKOVIĆ

Lucija Ćurković rođena je 12.04.1998. Pohađala je OŠ Sesvete te Gimnaziju Sesvete. Kroz odrastanje uvijek je sudjelovala u likovnim i kreativnim programima Centra za kulturu Narodnog sveučilišta ‘Sesvete’. Godinu dana provela je na slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a danas je studentica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Oduvijek bila fascinirana umjetnošću. Fotografijom se bavi iz hobija, a ritam i atmosfera dva su motiva prema kojima najčešće naginje. Nema fiksni uzor, no u zadnje vrijeme Hiroshi Sugimoto i Andrei Tarkovsky najveće su joj inspiracije. Izuzev projekata za fakultet, izrađuje slike, crteže i grafike.

Za Luciju Ćurković ne postoji motiv koji nije vrijedan pažnje, naprotiv, ona u svakom pronalazi ljepotu, svaki postaje izazov i novo nadahnuće bilo da su to prijatelji koji jedu krafne ili slani izvori na Ibizi, kućni ljubimac ili tegla s cvijećem…

U svaki  fotografski zapis unosi svoj osobni doživljaj, te kroz isti prikazuje i samu sebe. U napuštenom i ruševnom prostoru ona pronalazi osunčana vrata, ulazi tiho svojom pojavom te na koncu on postaje veličanstveno mjesto i fotografski zapis.

Ona promatra i doživljava svijet oko sebe, izražava divljenje svakoj novoj mogućnosti te uživa na putu kreativnog stvaralaštva.

Zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji.