Loading Events

« All Events

Izbor najljepše amaterske fotografije „Proljeće 2020.“

Srijeda, 22. travnja 2020.-Petak, 1. svibnja 2020.

Dan planeta Zemlje  – 22. travnja 2020.

 

Dan planeta Zemlje je prvi puta obilježen 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu. Ove godine slavi 50 godina od prvog obilježavanja. Sada međunarodni  Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Ove godine u znaku je drveća i šuma naglašavajući  ulogu drveća u pročišćavanju zraka.

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete ovaj važan datum u zaštiti prirode već tradicionalno obilježava organizirajući stručna predavanja na temu ekologije, edukativne i kreativne radionice, izložbe i predstave za djecu.

Ove godine povodom Dana planeta Zemlje organizirat ćemo izbor najljepše amaterske fotografije s motivom proljeća. Budući da je većina nas zbog trenutne situacije ostala u svojim domovima, fotografiju možete snimiti sa svog balkona ili prozora. Fotografije šaljite na naš mail info@ns-sesvete.hr do 30. travnja.

Predlažemo:

Istražite što je ekološki otisak i izračunajte svoj koristeći poveznicu na earthday.org stranici.

Imate li malu djecu koja silno žele slikati, a vama se kosa diže na glavi pri pomisli na kistove i boju po podovima i zidovima, pokušajte ovu tehniku na obostrano zadovoljstvo. Planet Zemlja slavi svoj dan, pa se možete unaprijed pripremiti s nekoliko zgodnih aktivnosti.

Biti će vam potrebno sljedeće: tvrđi papir, bolje, (šljokice po izboru), plastična vrećica sa zatvaračem (ili bilo koja da se može dobro zatvoriti).

Postupak: ukapajte boje u vrećicu, dobro zatvorite, po potrebi oblijepite otvor dodatno selotejpom i dajte djetetu neka gužva papir i “slika”. Izvadite slike van, dobro osušite i vaši radovi su gotovi. Kako smo pričali o planetu Zemlja, papir koji ćete bojati možete  izrezati u oblik sličan Zemlji.