MJUZIKL “HEJ, I JA SAM TU”

PROJEKT U SURADNJI S GIMNAZIJOM SESVETE

Edukativno – humanitarna predstava “Hej i ja sam tu!” djelo je sesvetskih i zagrebačkih srednjoškolaca namijenjeno svim mladima!

Mjuzikl “Hej, i ja sam tu!” osmišljen je radi pomoći adolescentima, na principu „mladi mladima“, s ciljem osvješćivanja djece i mladih o suvremenim problemima njihove generacije, razvijanja socijalnih kompetencija i poticanja sposobnosti kontrole neprihvatljivog i neprimjerenog ponašanja, te kako se nositi s negativnim emocijama i kako pomoći jedni drugima.

Suvremeni način života i novi mediji privlačni su ali istovremeno utječu na djecu i mladež na način koji može biti poticajan, ali i razoran. Mnoga djeca se upotrebom interneta i društvenih mreža susreću sa tzv. cyber predatorima te doživljavaju cyberbulling na koji ne znaju kako reagirati i gdje potražiti pomoć. Ovaj projekt progovara upravo o tome ali iz perspektive samih vršnjaka koji mogu podijeliti iskustva, dati savjete i pomoći.

Autor teksta je Domagoj Topić, učenik Gimnazije Sesvete, a voditeljica družine je prof. Nevenka Kovačić.

Priča govori o Žugecu/Žugiju (bucku kojeg zadirkuju zbog debljine), Eni (Dalmatinki koja se nastoji uklopiti u novu sredinu), Domagoju (odrasta u problematičnoj obitelji, puši, voli izigravati frajera za kojim pate sve cure), Anti (dobrici koji je uvijek meta nasilnog Tome), Tomi (napustio školu i vrijeme provodi u kladionici i u tučnjavama), Sari (razmažena cura koja misli da joj nitko nije ravan i koja se izruguje drugima), Žaji (njezina frendica koja ju uporno pokušava kopirati ali na kraju shvati da je u krivu), Teni (Žugijeva frendica koja se u njega i zaljubi, njegova podrška).
U predstavi sudjeluje još i prof. Zemljić koja glumi Sarinu mamu.

Trajanje predstave: 60 minuta

MJUZIKL – HEJ, I JA SAM TU!

PROJEKT U SURADNJI NARODNOG SVEUČILIŠTA „SESVETE“ I GIMNAZIJE SESVETE

Dvorana Narodnog sveučilišta „Sesvete“ u 19.30 sati
Ulaz slobodan

Mjuzikl „Hej, i ja sam tu!“ – 25. izvedba

PROJEKT U SURADNJI S GIMNAZIJOM SESVETE

Projekt Narodnog sveučilišta „Sesvete“ i Gimnazije Sesvete, mjuzikl „Hej, i ja sam tu!“ uspješno je završio sezonu iznimno posjećenom 25. izvedbom održanom 24. svibnja 2017. u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“.