ROTARY KLUB ZAGREB SESVETE

OTVORIO JE NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA IZNIMNIM STUDENTIMA S PODRUČJA SESVETA

 

Završetkom humanitarne akcije „9. Rotary Grill – Gorščica“ prikupljena su potrebna sredstva za dodjelu četiri stipendije studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Sesveta

Deveto po redu, najveće neformalno i humanitarno druženje Rotarijanaca iz cijele Hrvatske, Rotary grill – Gorščica 2019. održano 12. listopada 2019. na prostoru PD „Gorščica“ te popratna humanitarna akcija održana od 12. do 20. listopada 2019. dobili su svoj epilog – prikupljeno je 40.000,00 kuna potrebnih za dodjelu četiri stipendije nadarenim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja.

Osim hrvatskih Rotarijanaca i njihovih prijatelja, humanitarnu akciju su podržali i donatori poput tvrtki Vindija d.o.o., Klara d.o.o., Končar – Električna vozila d.d., Končar – Montažni inženjering d.d., Mesnica Medven (MM Mesna industrija d.o.o.), Brkić izumi d.o.o., Fridrih d.o.o., javnobilježnički ured Ignac Vuger te poznati gastro blogeri i influenceri poput Domagoja Jakopovića Ribafisha, Darka Kontina te Vedrana Boškovića s bloga „Začinjeno s ljubavlju“.

Prikupljenim sredstvima Rotary klub Zagreb Sesvete dodijelit će četiri stipendije za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci. Natječaj je otvoren do 20. studenog 2019., a prijave se primaju pismenim putem na adresu kluba:

Restoran „Isabella“, Vinogorska 55, 10360 Sesvete, s naznakom „za natječaj“.

U 15 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Rotary klub Zagreb Sesvete osigurao je 40 stipendija za iznimne učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomažu i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Mnogo su puta pomagali raznim udrugama poput „Veliko srce malom srcu“, opremili su laboratorij pri Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro, a prošle su godine namještajem opremili Caritasovu kuću za mlade u Selskoj cesti 165.

 

LINK na natječaj: Natjecaj_za_stipendije_2019-Rotary_Club_Sesvete

 

 

Rotary Klub Zagreb-Sesvete

10360 Sesvete

Restoran „Isabella“, Vinogorska 55

Objavljuje,

NATJEČAJ

 

za stipendiranje nadarenih studenata diplomskog sveučilišnog studija u Zagrebu.

Dodjeljuju se 4 (četiri) stipendije Rotary Cluba Zagreb-Sesvete za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od 1.000,00 kn/mjesečno (tisuću kuna mjesečno) u trajanju od 10 mjeseci.

Stipendije se dodjeljuju studentima diplomskog sveučilišnog studija na nekom od fakulteta ili akademiji Zagrebačkog Sveučilišta i visokoškolskih ustanova, koji ispunjavaju slijedeće opće uvjete:

 • da nisu, osim iz opravdanih razloga ponavljali godinu,
 • da su redovni studenti diplomskog studija te da su prethodne godine imali prosjek ocjena 4 i više,
 • da imaju preporuku nastavnog ili znanstveno-nastavnog vijeća Fakulteta ili Visokoškolske ustanove,
 • da imaju neprekidno prebivalište u Gradskoj četvrti Sesvete, i okolici i to najmanje od dana upisa u program za koji su podnijeli molbu za Stipendiju,
 • da su državljani Republike Hrvatske,
 • da nisu stariji od 25 godine.

Uz zahtjev za dodjelu stipendije treba dostaviti:

 • kopije indeksa ili svjedodžbe za dvije prethodne godine s prosjekom ocjena,
 • nagrade i priznanja na području znanosti, umjetnosti ili sporta kako na državnim tako i na međunarodnim natjecanjima,
 • dokaze o socijalnom statusu roditelja ili osoba koja ga uzdržava,
 • ostvaruje prava na pomoć za uzdržavanje,
 • ostvaruje prava na doplatak za pomoć i njegu,
 • prima dječji doplatak,
 • prima zaštitni dodatak na mirovinu,
 • prima pomoć socijalne skrbi Grada Zagreba,
 • ako kandidat živi u obitelji nezaposlenog samohranog roditelja ili ako su oba roditelja nezaposlena,
 • ako kandidat živi u mnogočlanoj obitelji,
 • ako je kandidat izdvojen iz obitelji temeljem rješenja za socijalnu skrb,
 • u slučaju teške bolesti u obitelji, bolesti kandidata, invalidnost kandidata.

Rok za podnošenje molbi za dodjelu stipendija je do 20.11.2019. godine.

Pismene molbe u kuvertama s naznakom „za natječaj“ podnose se na adresu:

ROTARY KLUB ZAGREB-SESVETE

Restoran  „Isabella“, Vinogorska 55

10360 Sesvete

Prije isplate prve stipendije izabrani kandidat je dužan predočiti Rotary Clubu Zagreb-Sesvete potvrdu o redovnom upisu na narednu godinu diplomskog studija.

Odabrani kandidati dužni su sklopiti s Rotary Clubom Zagreb-Sesvete Ugovor o dodjeli stipendije prema tekstu kojeg utvrđuje Rotary Club Zagreb-Sesvete, u skladu s Odlukom o Programu stipendiranja RC Zagreb-Sesvete.

Rotary Club Zagreb-Sesvete će pismeno izvijestiti sve podnositelje molbi o rezultatu natječaja u roku od 15 dana od zaključenja natječaja.

Obveza korisnika stipendije je podnijeti izvješće Rotary Clubu Zagreb-Sesvete osobno na druženjima kluba najmanje dva puta godišnje (krajem svakog semestra). Na poziv Rotary Cluba Zagreb-Sesvete korisnik stipendije treba sudjelovati u aktivnostima kluba.

U Sesvetama, 25.10.2019. god.

Povjerenstvo za stipendije

Rotary klub

Zagreb-Sesvete, 2019/20